DATUM

ZONDAG
27
NOVEMBER

DELEN

STEMMEN

100%

AGENDA REMINDER

Laat je naam en email achter en we sturen je een agenda reminder via de mail zodat je niks mist!

Reminder instellen

Concert : Melike Şahin


De Doelen
€ 29
20:15
010-2171717
Concert


Met Melike Şahin presenteert Turkey Now! Festival één van de meest veelbelovende en meest besproken Turkse artiesten van dit moment. De veelzijdige Şahin is sinds het verschijnen van haar debuutalbum “Merhem” een van de grootste artiesten van Turkije.

Voorheen toerde ze de wereld over met de psychedelische cultband BaBa ZuLa. Sinds 2017 is ze solo en genereert met haar combinatie van pop, psychedelische elektronische muziek en een zweem van disco miljoenen streams met hits als ‘Deli Kan’, ‘Sevmek Suçsa Suçluyum’ en ‘Tutuşmuş Beraber’.Ze zong in de soundtrack voor de film Djam van de Algerijns/Franse regisseur Tony Gatlif, die ook de regie voor de clip van ‘Sevmek Suçsa Suçluyum’ verzorgde. Gatlif was de regisseur van de videoclip voor dit nummer. Ze maakte ook naam in de wereldmuziekscène, mede door haar werk met de Israëlische alternatieve world fusion producer Kutiman en met de Israëlische Oriental rockband Boom Pam.

Op haar eerste solo album werkte ze samen met Mabel Matiz, Sabi Saltiel, Uri Brauner Kinrot van Boom Pam, Can Güngör, Emre Maliks, Elif Dikeç en Dijf Sanders. De ten dele retro-stijl klinkt door in de keyboards, de electro-baglama en de Oriëntaalse violen. Zelf omschrijft ze haar stijl als “mediterrane Arabesk”, die zowel vernieuwend is als sporen draagt van de zangers die haar inspireerden zoals Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Selda Bağcan, Ümmü Gülsüm en de Libanese dia Fairouz.

Kaartverkoop


Video's

Reacties